It2fit is één van de drijvende krachten achter een unieke methode voor het toepassen van architectuur op infrastructuur: de Open Infrastructure Architecture method (OIAm), de doorontwikkeling van DYA|Infrastructuur. OIAm onderscheidt zich van traditionele manieren van infrastructuurontwerp en -realisatie doordat de methode helpt om eerst functionaliteit en kwaliteit van de infrastructuur in beeld te brengen. Hiervoor is een speciaal begrippenkader ontwikkeld, waarmee het mogelijk is om met allerlei belanghebbenden zinvol over infrastructuur te praten, zonder dat technische kennis nodig is.

Naast dit begrippenkader kent OIAm een volledige set aan standaardpatronen, die de samenhang van infrastructuurfuncties modelmatig beschrijven. Als taalstructuur voor de modellen wordt Archimate® gebruikt. Op die manier maakt OIAm het mogelijk om vereisten (requirements) gestructureerd in kaart brengen, gerelateerd aan functionaliteit en op een manier die aansluit bij andere architectuurdisciplines.

Rondom de methode is in de loop van de jaren een bloeiende community ontstaan. Vanuit de community is een kennisbibliotheek ontwikkeld, die het functionele begrippenkader, basispatronen en tal van handige hulpmiddelen bevat, de OIAr. Op LinkedIn is een OIAm-groep actief. In Nederland organiseert de community tweejaarlijks een meeting, telkens op locatie bij één van de leden. OIAm staat open voor bijdragen. Stuur hiervoor een mailtje naar info@infra-repository.org of neem contact met ons op. U kunt zich via deze weg ook aanmelden voor de mailinglist van de community, zodat u uitnodigingen ontvangt voor activiteiten. it2fit organiseert zelf geen OIAm-trainingen, maar werkt hiervoor samen met:

Door trainingen bij deze aanbieders af te nemen, bent u ervan verzekerd dat deze door zeer ervaren OIAm-docenten worden verzorgd.